FNV – Sociale Dumping

Docwerkers werkt al sinds 2015 op het thema van sociale dumping in het wegtransport, in nauwe samenwerking met het internationale onderzoeksteam van de Nederlandse FNV-VNB Vakbond.

We adviseren op vlak van creatie, trainen het team in het afnemen van interviews, nemen deel aan de onderzoeksmissies en verwerken de verhalen tot online campagnefilms. 

 

 

FNV - Sociale Dumping
Video afspelen

The Pandemic in Road Transport

De International Transport Federation en de FNV wilden het lot van de Europese truckchauffeurs tijdens het begin van de corona pandemie belichten, maar de gesloten grenzen en lockdown maatregelen lieten niet toe om te reizen en de chauffeurs voor de camera te halen.

Docwerkers ontwikkelde en realiseerde een onderzoeksreportage gebaseerd op niet-gereleasde opnames van vlak voor de lockdown in combinatie met actuele videocalls met chauffeurs.

Het resultaat is een schokkende reportage, dat The Guardian inspireerde om een reeks te wijden aan dit onderzoek.


FNV - Sociale Dumping
Video afspelen
IKEA’s new product – EXPLÖITED trückdriväer!

 

Video afspelen

Exploitation in automotive supply chain

De film waar automobiel constructeurs van wakker liggen.
Een mooie combinatie van zelfgeschoten materiaal van het onderzoeksteam, ingekaderd met een uitgewerkte visuele storytelling. We wilden CSI een beetje nadoen. Wat denk je, is het gelukt?

 

Deze reportage  haalde binnen de week 500 000 views zonder enige sponsoring en werd een belangrijk werktuig om het werk van FNV te internationaliseren. Zo werd FNV uitgenodigd in Genève  bij de Verenigde Naties om de film te tonen en haar verhaal te brengen in de comissie mensenhandel.

Hulp nodig bij een project?

CC-BY-NC-ND 2023 – Docwerkers vzw | privacy