¡Sí Se Puede!

De documentaire ‘¡Sí Se Puede!’ werpt een schokkend licht op de realiteit van Colombia, dat wordt beschouwd als het gevaarlijkste land ter wereld voor activisten.

De film belicht de vele politieke moorden op activisten en de schrijnende ongelijkheid in Colombia, in contrast met de opkomst van de nieuwe progressieve regering onder leiding van Gustavo Petro. 

Het verhaal

Deze film volgt het verhaal van Moisés Báron, een petroleumarbeider in Barrancabermeja, en Nohelia Mendoza en Nellys Simarra, huishoudelijk werkers in Cartagena.

Terwijl de vakbondsleiders hun strijd voor sociale rechtvaardigheid voortzetten, ervaren ze voortdurend het dreigende gevaar en nemen ze drastische maatregelen om zichzelf en hun gezinnen te beschermen.

Ondanks de uitdagingen vinden ze kracht in de vakbond en putten ze hoop uit de historische verkiezing van Petro als president en de belofte van sociale hervormingen.

Onze partner

¡Sí Se Puede! – Syndicalisme in Colombia’ is een productie van Docwerkers in samenwerking met De Algemene Centrale van het ABVV.

“Voor de Algemene Centrale is internationale solidariteit geen holle slogan,” zegt Bruno Verlaeckt, voorzitter van de Algemene Centrale Antwerpen – Waasland.

“Onze centrale heeft een rijke traditie van solidariteit met het Colombiaanse volk. Al twintig jaar lang ondersteunen we vakbonden in diverse sectoren met structurele financiële steun. En al die tijd komen we ook op straat om het geweld tegen onze kameraden in Colombia aan te klagen.”

“Met deze film willen we ook het ruimere publiek laten kennismaken met de situatie in Colombia, en met inspirende voorbeeld van Moisés, Nohelia en Nellys.” aldus Verlaeckt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

¡Sí Se Puede! – Syndicalisme in Colombia’  werd voorgesteld via een online première.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Docwerkers VZW om op de hoogte te blijven van ons werk.

Hulp nodig bij een project?

Docwerkers realiseert ook producties op maat voor non-profit organisaties.
Wil je met jouw organisatie harten en geesten veroveren en mensen aansporen tot actie? Aarzel niet om ons te contacteren met je wilde plannen. 

CC-BY-NC-ND 2023 – Docwerkers vzw | privacy

Hartelijk dank voor je inschrijving

Enkele dagen voor de première ontvang je een link in je mailbox.