De Madammen Van Mathilde

Mathilde organiseert de allereerste Miss verkiezing voor dakloze vrouwen ter wereld, onder ruime internationale belangstelling.

Vijftien vrouwen dingen mee naar de hoofdprijs: een jaar lang gratis huur. Pascale hoop het huis te winnen, in de hoop het hoederecht over haar 7 jaar oude dochter terug te krijgen.

“Klinkt fouter dan fout, maar wacht even met uw oordeel tot u ‘De Madammen van Mathilde’ hebt gezien. Het is een aangrijpend portret van drie door het leven getekende vrouwen”, aldus HUMO.

‘De Madammen van Mathilde’ is een documentaire van Pieter De Vos, uitgebracht in 2012 op de internationale dag van strijd tegen armoede. 

De film werd uitgezonden door Acht TV en besproken in Knack, GVA, Vice Magazine en Interne Keuken op Radio 1.

Bekroond met de Prijs voor aanstormend Talent van de Vlaamse Vereniging voor Filmkritiek, overhandigd door Robbe De Hert tijdens het Festival van de Sociale Film in Antwerpen.

De film was het eerste project onder de vlag van Docwerkers, die we uitbrachten in onze intussen kenmerkende stijl.  Na de televisie uitzending werd de film via een digitale campagne ter beschikking gesteld van middenveldorganisaties. In dat kader werden tientallen vertoningen georganiseerd: van de legendarische Cineteca in Madrid, tot het stadspark van Cusco in Peru of een festival voor Sociale film in NY.  Maar ook in Colombia,  Slowakije, Finland, India, Nederland en uiteraard België brachten ‘De Madammen Van Mathilde’ mensen samen om te discussiëren over de waanzin van armoede en het belang van zorg en solidariteit.

De Madammen Van Mathilde
Video afspelen over De Madammen Van Mathilde

Hulp nodig bij een project?

CC-BY-NC-ND 2023 – Docwerkers vzw | privacy